Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Tıp Kitapları

Gebe Okulu Daha büyük görüntüle

Gebe Okulu

9786053352495

Nobel Tıp Kitabevi

172,00 TL


KDV Hariç: 172,00 TL

Doğum denildiğinde sadece üremek aklımıza gelmez. Kadını fizyolojik ve psikolojik olarak tamamen değiştiren, bir yandan her şeyin üstesinden gelecek gücü verirken, diğer yandan olağanüstü bir duygusallığı da yaşatan mucizevi bir olay aklımıza gelir. Bu mucizevi olarak değerlendirdiğimiz dünyanın en önemli kararını verip çocuk sahibi olmak için gebe kalan ka-dınlarımız kontrol muayenelerine geldiklerinde ise zaman ve kalabalık engeline takıldıkları için verilen hizmet son derece yetersizdir. Babalar ise çoğu kez işin içerisine yeterince girememekte, doğumla ilgili yetersiz ve çok yanlış bilgilerle doğuma gelmektedirler.
 
Korku, bilgisizlik, çaresizlik ve gerginlik doğum eyleminin yükünü artırmaktadır. Hem gebenin ve yanındakilerin, hem de doğuma yardım eden ekibin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır.
Dünya'da ilk kez gebeleri ve eşleri eğitme fikri 19501i yıllarda Rus hekimleri tarafından Tsikoprofilaks" adı ile uluslararası kongrelerde dile getirilmiştir. Ülkemizde, 1998 yılında Prof. Dr. Hülya Okumuş ve ekibi tarafından Dokuz Eylül üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulumda başlanmıştır. Olumsuz doğum deneyimleri normal doğumları etkilemiş, yerini sezaryen doğumlara bırakmıştır. Bu nedenle "Doğuma Hazırlık" sınıfları özel ve devlet hastanelerindeki sağlık kuruluşlarında anne-baba adaylarının bilinçlenmesini sağlamak amacıyla uygulamaya konulmuştur.
 
Medipol Gebe Okulu anne-baba adaylarını doğum ve yenidoğan konularında bilinçlendirmek amacıyla planlanmıştır.
 
Gebe Okulu'nda birikimlerini bizimle paylaşan alanlarında uzman hocalarla başlattığımız bu etkinliğimizin tüm anne ve baba adaylarına yararlı olacağına yürekten inanıyorum.

ISBN9786053352495
Basım Yılı2016
Sayfa Sayısı196
Yazar(lar)Yrd. Doç. Dr. Asiye Ayar Kocatürk

Yorum Yaz

Gebe Okulu

Gebe Okulu

Yorum Yaz