Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Tıp Kitapları

Vademecum 2013 Modern İlaç Rehberi (35. Baskı) Daha büyük görüntüle

Vademecum 2013 Modern İlaç Rehberi (35. Baskı)

9789944014403

Medical Tribune

I. Bölümünde; ATC İndeksi yer almaktadır. ATC İndeksi, Dünya sağlık Örgütü WHO tarafından oluşturulan ilaç sınıflandırma sistemidir. Bu sınıflandırma Anatomik, Terapötik ve Kimyasal ATC sisteme göre yapılmıştır. Her yıl revize edilen ATC İndeksinde, ilaçların sınıflandırmasıyla birlikte kullanılabilecek günlük dozlar da DDD adı altında gösterilmektedir.

II. Bölümde; Jenerik İndeks yer almaktadır. Bu bölümde, ilaçların etken maddesi dikkate alınarak sınıflandırma yapılmıştır.

III. Bölümde; İlaç Monografileri yer almaktadır. Kitapta yer alan Eşdeğerlilik konusu, etken maddenin sadece kimyasal konfigürasyonun kalitatif ve kantitatif benzerliği göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Ayrıca, her ilacın endikasyon bakımından yakın eşdeğeri olan alternatifleri “Alt.” Başlığı altında gösterilmiştir.

IV. Bölümde; parenteral solüsyonlar, üretilmeyen ilaçlar, kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaçlar gibi faydalı bilgiler yer almaktadır.

V. Bölümde; ilaç üreticilerinin veya ithalatçılarının adres bilgileri ve ürettikleri preparatlar yer almaktadır

ISBN9789944014403
Basım Yılı2013
Basım Sayısı25
Sayfa Sayısı2030
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)DR.ALP AKER

Yorum Yaz

Vademecum 2013 Modern İlaç Rehberi (35. Baskı)

Vademecum 2013 Modern İlaç Rehberi (35. Baskı)

I. Bölümünde; ATC İndeksi yer almaktadır. ATC İndeksi, Dünya sağlık Örgütü WHO tarafından oluşturulan ilaç sınıflandırma sistemidir. Bu sınıflandırma Anatomik, Terapötik ve Kimyasal ATC sisteme göre yapılmı

Yorum Yaz