Sipariş listesinde ürün yok
9789758377019
Tükendi
40,00 TL
34,00 TL
-15%
I. BÖLÜM: SULAMA VE GÜBRELEME 1.SULAMA 1.1. Sulama Yöntemleri 1.1.1. Yüzey Sulama Yöntemleri 1.1.1.1. Tava Sulama Yöntem 1.1.1.2. Uzun Tava Sulama Yöntemi 1.1.1.3. Karık Sulama Yöntemi 1.1.2. Basınçlı Sulama Yöntemi 1.1.2.1. Yağmurlama Sulama Yöntemi 1.1.2.1.1.Yağmurlama Sulama Sisteminin Unsurları 1.1.2.1.2. Yağmurlama Sulama Sisteminin Tipleri 1.1.2.1.3. Yağmurlama Sulama Sisteminin Projelendirmesi 1.1.2.2. Damla Sulama Yöntemi 1.1.2.3. Toprak Altı Sızdırma Sulama Yöntemi 2. GÜBRELEME 2.1 Gübre Çeşitleri 2.1.1. Azotlu Gübreler 2.1.2. Fosforlu Gübreler 2.1.3. Potasyumlu Gübreler 2.1.4. Kompoze Gübrele 2.1.5. İz Element Gübreler 2.2. Elementler Arası Geçimsizlik (Antogonizm) 2.3. Bitki Gıda (Gübre) İlişkileri 2.4. Gübreleme Yöntemleri ve Uygulama Şekli 2.4.1. Kuru Gübreleme 2.4.2. Meyve Ağaçlarının Gübrelenmes 2.4.3. Sulu Gübreleme 2.4.3.1. Sulu Gübre Uygulaması 2.4.3.2. Sıvı Gübre ve İlaçlama 2.4.3.3. Sıvı Gübre ve Sulama 2.4.3.4. Sıvı Gübre ve Yüzey Sulama Yöntem 2.4.3.5. Sıvı Gübreleme Yağmurlama Sulama 2.4.3.6. Sıvı Gübreleme ve Damla Sulama Yöntemi 2.5. Gübre Verme Zamanı 2.6. Verilecek Gübre Miktarının Belirlenmesi 2.7. Bitki Analizleri 2.8. Toprak Analizleri 2.8.1. Toprak Örneklerinin Alınması 2.8.2. Toprak Örneği Bilgi Formu 2.9. Doğru Bir Gübreleme Nasıl Yapılmalıdır? 3.BİTKİLERİN SU VE GÜBRE İSTEKLER 3.1. Tahıllar 3.1.1. Serin İklim Tahılları Buğday 3.1.2. Sıcak İklim Tahılları Mısır Çeltik Darı Sorgum 3.2. Endüstri Bitkileri Lif Kauçuk Bitkileri Pamuk Keten 3.3. Yağ Bitkileri Ayçiçeği Haşhaş Susam Yerfıstığı Soya Aspir Kolza/Kanola Hint Yağı 3.4. Tütün İlaçlama ve Baharat Bitkileri Tütün Anoson Şerbetçiotu 3.5. Nişasta ve Şeker Bitkileri Patates Tatlı Patates Yer Elması Şeker Pancarı 3.6. Baklagiller Mercimek Nohut Fasulye Bakla Bezelye Börülce 3.7. Yem ve Çayır Mera Bitkileri Baklagil Yem Bitkileri Yonca Adi Yonca Çayır Üçgülü Korunga 3.7.2. Buğdaygil Yem Bitkileri Ayrıklar Çimler Çayır Mera Bitkileri 3.8. Bahçe Bitkileri | 3.9. Meyveler Elma Armut Ayva Erik Kayısı Şeftali Bağlar Turunçgiller Muz Ceviz Pikan Cevizi Çay Zeytin Fındık Nar Antepfıstığ Kiv İnci Kiraz ve Vişn Badem 3.10. Sebze 3.10.1.Meyveleri Yenen Sebzeler Domates Biber Patlıcan Hıyar Kabak Karpuz Kavun Çilek 3.10.2.Yaprak Sebzeler Ispanak Marul 3.10.3.Lahanagil Sebzeler Lahana Karnabahar Enginar 3.10.4.Kök Sebze Bitkileri Havuç Turp Kereviz 3.10.5.Soğanlı Bitkiler Soğan Pırasa Kuşkonmaz II.BÖLÜM: TOPRAK VE TOPRAKLA İLGİLİ SORUNLAR Toprağın Karnesi ve Notları Tarımdaki Önemi Yeterince Anlaşılmamış Bir Konu Toprak pH’sı Tarımda Önemi Yeterince Anlaşılmamış Olan Diğer Bir Konu: Elektriksel İletkenlik/EC/Tuzluluk Organik Gübreler, Topraktaki Fonksiyonları ve Ülkemizdeki Potansiyel Kaynakları Heba Edilen Değerli Kompost Kaynakları: Hasat Artıkları Tarımsal Topraklara Sağlanabilecek Gıda Kaynakları Topraklarımızda Hümik Maddelerin Kullanım Gerçekleri ve Ham Hümüs Kaynaklarımı Bitkilerde Topraktan Kaynaklanan Stres Faktörleri III. BÖLÜM: TOPRAK-SU-GÜBRE-BİTKİ İLİŞKİLERİ İLE İLGİLİ KONULAR Bitki Beslemede Gıdalar Arası Denge Temini ve Önemi Bitki Beslemede Değişik Bir Kavram Kalsiyum İçerikli Gübreler Hakkında Görüşler Ülkemiz Kültür Bitkilerinde Eksikliği Yaygın Olan Bir Element:?Çinko Taban Gübrelemesinin Band Şeklinde Uygulanması Üzerine Düşünceler Bitkilerin Kimyasal Yapıları, Bitki-Toprak İlişkileri ve Gıda Noksanlıklarının Temel Nedenleri Gübrelemede Kombinasyon Gerçeği Azotlu Gübrelerin; Formlarını ve Fonksiyonlarını Yeterince Biliyormuyuz? Bitkilerde Su Dengesi (Turgor)?Arazları IV. BÖLÜM: SULAMA TEKNİĞİ İLE İLGİLİ KONULAR Damla Sulamanın Dünü ve Bugünü Modern Sulama Teknikleri ve Amaçları Fertigasyona Uygun Gübreler Toprak-Su ve Bitki-Gübre İlişkileri Fertigasyonun Temel Kuralları Modern Sulama Sistemlerinin Fertigasyon Yönünden İdaresi Gübreli Sulama (= Fertigasyon) Tekniği ile Bitki Yetiştirmede Kullanılacak Gübre Miktarını Belirleme ve Tuzluluk Problemleri Gübreli Sulama (= Fertigasyon) Yöntemi ile Yetiştirilen Bitkilerde Sulama Suyunda ve Toprakta pH Problemleri ve Asit Kullanımı Yararlanılan Kaynaklar |
ISBN | 9789758377019 |
Basım Yılı | 2016 |
Sayfa Sayısı | 224 |