Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Ziraat

Genel Sebzecilik Daha büyük görüntüle

Genel Sebzecilik

9786253752019

Akademisyen Kitabevi

375,00 TL

300,00 TL

-20%


KDV Hariç: 300,00 TL

TANITIM YAZISI

Sebze yetiştiriciliği, dünya genelinde tarımsal üretiminin önemli bir parçasıdır ve insan sağlığı açısından vazgeçilmezbiryeresahiptir.Sebzelervitamin,mineral,lifvesugibibesinöğeleriaçısındanoldukçazengin- dirlervebunedenlevücudumuzunihtiyacıolanbirçokönemlibesinisağlamadaönemlidirler.

Bu kitap, sebze yetiştiriciliğinin temel ilkelerini, bilimsel yaklaşımlarla bir araya getirerek, hem akademik hem de pratik bilgi arayanlara hitap etmeyi amaçlamaktadır. Tarım sektörü, gelişen teknoloji ve değişen iklimkoşullarıilebirliktehızlaevrimgeçirmektedir.Busüreçte,sürdürülebilirveverimlisebzeüretimiiçin doğrubilgiyesahipolmakbüyükbirönemtaşımaktadır.

Kitap, sebze yetiştiriciliğinin çeşitli yönlerini on üç bölümde ele almaktadır. Bu kapsamda ilk olarak sebze kavramı, sebzelerin orijin merkezleri, sınıflandırılması, sebzelerin beslenme ve sağlık değerleri, ekonomik önemi, üretim bölgeleri, değerlendirme şekilleri hakkında bilgiler verilmiştir. Ardından, sebze işletmelerin kurulacağı yerin seçiminde etkili faktörler, iklim ve toprak istekleri, kullanılan yetiştiricilik sistemleri, ço- ğaltma teknikleri, fide yetiştiriciliği, ekim-dikim uygulamaları, sulama ve sulama yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, hasat sonrası teknolojileri ve muhafazası konularında detaylı bilgiler sunulmuştur.

Amacımız,bukitaplahemteorikhemdepratikbilgileribiraradasunarak,sebzeyetiştiriciliğindeverimliliği arttırmak, kaliteyi iyileştirmek ve çevre dostu üretim tekniklerine olanak sağlamaktır. Kitap, ziraat mühen- disleri, tarım uzmanları, çiftçiler ve tarımla ilgili alanlarda eğitim gören öğrenciler için değerli bir kaynak olmayı  hedeflemektedir.

Gelişen tarım yöntemlerine adapte olabilmek ve sürdürülebilir üretim yapabilmek için, doğru bilgilere ve güncelverileresahipolmakgerektiğiniunutmayalım.Bukitap,sebzeyetiştiriciliğinedairtümbubilgilerien güncel ve anlaşılır şekilde sunarak, okuyucularının bu alandaki bilgi birikimini artırmayıamaçlamaktadır.

Kitabın hazırlanmasında emeği geçen başta bölüm yazarları olmak üzere herkese teşekkür eder, kitabın sebzeyetiştiriciliğikonusundaülkemiztarımına,tarımuzmanları,çiftçilervetarımlailgilialanlardaeğitim gören öğrenciler için faydalı olmasınındilerim.

 

İÇİNDEKİLER

BÖLÜM 1 Sebzelerin Tanımlanması ve Sebze Tarımının Tarihçesi

BÖLÜM 2 Kültür Sebzelerin Gen Merkezi ve Sınıflandırılması

BÖLÜM 3 Sebzelerin Beslenme ve İnsan Sağlığı Bakımından Önemi

BÖLÜM 4 Sebzeciliğin Ülke Ekonomisindeki Yeri, Üretim Bölgeleri ve Değerlendirme Şekilleri

BÖLÜM 5 Sebze İşletmelerinin Kurulacağı Yerin Seçiminde Etkili Faktörler

BÖLÜM 6 Sebzelerin İklim ve Toprak İstekleri

BÖLÜM 7 Sebze Üretiminde Kullanılan Yetiştiricilik Sistemleri

BÖLÜM 8 Sebzelerde Çoğaltma Teknikleri

BÖLÜM 9 Sebzelerde Fide Yetiştiriciliği

BÖLÜM 10 Sebzelerde Ekim-Dikim Uygulamaları

BÖLÜM 11 Sebze Yetiştiriciliğinde Sulama ve Sulama Yöntemleri

BÖLÜM 12 Sebzelerde Bitki Besleme ve Gübreleme

BÖLÜM 13 Sebzelerde Hasat Sonu Teknolojileri ve Muhafazası


ISBN9786253752019
Basım Yılı2024
Sayfa Sayısı254
Yazar(lar)Nusret ÖZBAY

Yorum Yaz

Genel Sebzecilik

Genel Sebzecilik

Yorum Yaz