Sipariş listesinde ürün yok
9786253752019
375,00 TL
300,00 TL
-20%
Sebze yetiştiriciliği, dünya genelinde tarımsal üretiminin önemli bir parçasıdır ve insan sağlığı açısından vazgeçilmezbiryeresahiptir.Sebzelervitamin,mineral,lifvesugibibesinöğeleriaçısındanoldukçazengin- dirlervebunedenlevücudumuzunihtiyacıolanbirçokönemlibesinisağlamadaönemlidirler.
Bu kitap, sebze yetiştiriciliğinin temel ilkelerini, bilimsel yaklaşımlarla bir araya getirerek, hem akademik hem de pratik bilgi arayanlara hitap etmeyi amaçlamaktadır. Tarım sektörü, gelişen teknoloji ve değişen iklimkoşullarıilebirliktehızlaevrimgeçirmektedir.Busüreçte,sürdürülebilirveverimlisebzeüretimiiçin doğrubilgiyesahipolmakbüyükbirönemtaşımaktadır.
Kitap, sebze yetiştiriciliğinin çeşitli yönlerini on üç bölümde ele almaktadır. Bu kapsamda ilk olarak sebze kavramı, sebzelerin orijin merkezleri, sınıflandırılması, sebzelerin beslenme ve sağlık değerleri, ekonomik önemi, üretim bölgeleri, değerlendirme şekilleri hakkında bilgiler verilmiştir. Ardından, sebze işletmelerin kurulacağı yerin seçiminde etkili faktörler, iklim ve toprak istekleri, kullanılan yetiştiricilik sistemleri, ço- ğaltma teknikleri, fide yetiştiriciliği, ekim-dikim uygulamaları, sulama ve sulama yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, hasat sonrası teknolojileri ve muhafazası konularında detaylı bilgiler sunulmuştur.
Amacımız,bukitaplahemteorikhemdepratikbilgileribiraradasunarak,sebzeyetiştiriciliğindeverimliliği arttırmak, kaliteyi iyileştirmek ve çevre dostu üretim tekniklerine olanak sağlamaktır. Kitap, ziraat mühen- disleri, tarım uzmanları, çiftçiler ve tarımla ilgili alanlarda eğitim gören öğrenciler için değerli bir kaynak olmayı hedeflemektedir.
Gelişen tarım yöntemlerine adapte olabilmek ve sürdürülebilir üretim yapabilmek için, doğru bilgilere ve güncelverileresahipolmakgerektiğiniunutmayalım.Bukitap,sebzeyetiştiriciliğinedairtümbubilgilerien güncel ve anlaşılır şekilde sunarak, okuyucularının bu alandaki bilgi birikimini artırmayıamaçlamaktadır.
Kitabın hazırlanmasında emeği geçen başta bölüm yazarları olmak üzere herkese teşekkür eder, kitabın sebzeyetiştiriciliğikonusundaülkemiztarımına,tarımuzmanları,çiftçilervetarımlailgilialanlardaeğitim gören öğrenciler için faydalı olmasınındilerim.
BÖLÜM 1 Sebzelerin Tanımlanması ve Sebze Tarımının Tarihçesi
BÖLÜM 2 Kültür Sebzelerin Gen Merkezi ve Sınıflandırılması
BÖLÜM 3 Sebzelerin Beslenme ve İnsan Sağlığı Bakımından Önemi
BÖLÜM 4 Sebzeciliğin Ülke Ekonomisindeki Yeri, Üretim Bölgeleri ve Değerlendirme Şekilleri
BÖLÜM 5 Sebze İşletmelerinin Kurulacağı Yerin Seçiminde Etkili Faktörler
BÖLÜM 6 Sebzelerin İklim ve Toprak İstekleri
BÖLÜM 7 Sebze Üretiminde Kullanılan Yetiştiricilik Sistemleri
BÖLÜM 8 Sebzelerde Çoğaltma Teknikleri
BÖLÜM 9 Sebzelerde Fide Yetiştiriciliği
BÖLÜM 10 Sebzelerde Ekim-Dikim Uygulamaları
BÖLÜM 11 Sebze Yetiştiriciliğinde Sulama ve Sulama Yöntemleri
BÖLÜM 12 Sebzelerde Bitki Besleme ve Gübreleme
BÖLÜM 13 Sebzelerde Hasat Sonu Teknolojileri ve Muhafazası
ISBN | 9786253752019 |
Basım Yılı | 2024 |
Sayfa Sayısı | 254 |
Yazar(lar) | Nusret ÖZBAY |